Ще отърве ли кожата Хюсеин, обвинен в убийството на 19-годишния Петър?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:12 / 01.12.2021
1872
Хюсеин Хюсменов, който е обвинен в умишлено причинена смърт на пътя в село Крушаре се изправя след минути пред бургаския Апелативен съд.

Мъжът ще обжалва наложената му от Окръжен съд – Сливен мярка за неотклонение "Задържане под стража", предава репортер на Burgas24.bg.

Хюсменов остана безмълвен пред журналистите и изглеждаше видимо спокоен. Припомняме, че 19-годшният Петър Досев загубил живота си при автомобилна катастрофа до Сливен.

Инцидентът стана на 21 ноември след свада между младежи заради момиче. Близки и роднини на загиналия смятат, че катастрофата е умишлено предизвикана. Автомобилът, в който е било загиналото момче, е бил блъснат целенасочено, след което е последвала катастрофата, при която загива 19-годишният младеж.

Възпитаникът на престижната езикова гимназия "Захари Стоянов“ е станал жертва на разправия с 26-годишния, неизвестен до сега на криминалистите Хюсеин Хюсменов , с когото дори не се бил виждал очи в очи. По случая има повдигнато обвинение. Близки и роднини на загиналия се притесняват случаят да не бъде потулен. Считат, че става дума за тежко криминално деяние и нападение. Свадата започнала в дискотека. Компания момичета са били притеснени от младеж, който в последствие е задържан.

Хронологията на случилото се разказа майката на едно от момичетата, което е било приятелка на загиналия Петър. След като момичетата си тръгват от дискотеката, Петър разбира от приятелката си за случилото се. Младежът търси начин да защити честта и достойнството на Ванеса. Петър звъни на баща си, без да търси конфликт.

"Стигнахме до Крушаре. В началото ни чакаха с пистолети и бухалки. Бяха агресивни. Започна гонка, която продължи кратко. Те ни изблъскаха от пътя и се ударихме в дървото. Опитах да си извадя детето, защото беше заклещен. Казваше ми, че не може да диша. В този момент започнах да ме удрят по главата", разказа пред "Нова" бащата на загиналия Петър.

Линейка пристига на място и отвежда младежа, който издъхва на път за болницата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
13.12.2023 Апелативен съд – Бургас отсече: 14 години затвор за убийството в Крушаре
12.09.2022 Хюсеин, обвинен в убийството на 19-годишния Петър, се изправя пред съда
01.12.2021 Ето с какви мотиви потвърдиха ареста на Хюсеин!
01.12.2021 Адвокатът на Хюсеин: Бил е провокиран многократно от бащата на
загиналия
26.11.2021 Зловещи подробности за смъртта на 19-годишния младеж, загинал след
гонка
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).