Синът на Найден Милков си тръгна от съда яхнал мотор

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
14:42 / 04.07.2019
9357
Синът на известния певец и бос на Първа частна милиция Найден Милков – Димитър се изправи днес пред съда. Този път 30-годишният мъж е привлечен като обвиняем за палеж в "Меден рудник", предаде репортер на Burgas24.bg.

Милков е излязъл само преди няколко дни от затвора - на 21 юни. " И пак си тук, за да не губиш тренинг", отбеляза в началото на заседанието съдия Катя Господинова.  На 18.07.2017 г. в пред бл.29 в най-големия жилищен комплекс на Бургас, като извършител, Димитър е запалил лек автомобил "Ауди“ модел "А3“. Той е използвал непълнолетно лице за да запали колата. Димитър е въздействал физически и психически на момчето чрез нанасяне на побой. Удрял го с юмруци в главата и гърдите и го е заплашил с убийство с пистолет.

Палежът е извършен като следствие на стар конфликт между обвиняемия Димитър и собственика на лекия автомобил "Ауди“. Имало е и опасност пожарът да се разпростре и върху лек автомобил "Рено“.

Състав на Окръжен съд – Бургас днес изслуша становищата на страните по всички въпроси  в разпоредителното заседание. Защитата на подсъдимия помоли съда за произнасяне по т. 3 от чл. 248 от НПК, според която има допуснато на досъдебното производство отстранимо съществено нарушение, довело до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия. Според защитника, има допуснати пропуски в правната квалификация на обвинителния акт относно участието на подсъдимия в деянието, като оспорва наличието на посредствено поръчителство, поради което съдебното производство следва да бъде прекратено и върнато на държавното обвинение.

Съдът счете искането на защитата за неоснователно, предвид обстоятелството, че обвинителния акт във вида, в който е в кориците на делото, отговаря на изискванията, визирани в чл. 246, Тълкователно решение № 2 от 2002 г. на Върховния касационен съд. В обстоятелствената част се посочват обективните и субективни съставомерни признаци на инкриминираното деяние. Съдът няма правомощия на преценка срещу кого трябва да бъде повдигнато обвинение, като в хода на делото,  съдебният състав ще прецени каква е конкретната форма на участие на подсъдимия в настоящото производство. Според настоящата съдебна инстанция, не са налице основания, с които да се ограничава правото на защита на подсъдимия.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред въззивна инстанция в 7-дневен срок. Съдът отложи делото до произнасянето на въззивната инстанция при евентуално обжалване и насрочи следващото заседание по процеса на 5 септември.

Окръжен съд – Бургас потвърди и взетата спрямо Димитър М. мярка за неотклонение подписка.    

След заседанието Димитър набързо напусна яхнал мотор (Вижте във видеото на Burgas24.bg).

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).