След кмета и областният поздрави бургазлии за 24 май

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:25 / 23.05.2014
1715
По повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, областният управител на Бургаска област се обърна с поздравителен текст към бургазлии:

Уважаеми съграждани,
На този светъл общославянски празник на културата и на цивилизационните достояния на нашия древен народ се обръщам към Вас с чувство на вълнение и преклонение пред нетленните постижения на духовните водачи на народа ни през неговата многовековна изпълнена с драматични обрати история. Всички ние, гражданите на модерна България, желаем на днешния тържествен ден ново възраждане на националния ни дух, пробуждане на стремежа към образованост сред младите хора и завръщане към висшите добродетели на дедите ни.
Началото на нашата цивилизация не случайно е белязано с величавото църковно и интелектуално дело на Св. Св. Кирил и Методий, покровители и застъпници пред Божия престол не само за нас българите, но за всички останали народи, с които сме заедно в днешна обединена Европа.
Книжовното дело на Светите братя озарява пътя на народа ни през годините и роди плеяда от просветни дейци, с които можем заслужено да се гордеем.
24 май - един от най-щастливите дни от календара на България ,ни обединява около съзнанието, че сме наследници на богата по смисъл и ценности християнска култура, която ни поразява със своята мъдрост, с просветителската си светлина и с тържеството на словото. Ние може да се гордеем с постиженията на нашите учители, дейци на културата - писатели, журналисти и хора на изкуството, които съставляват и днес елита на нашата нация, необходим повече от всякога и в динамичната реалност на съвременността!
Уважаеми съграждани, позволете ми да Ви поздравя със светлия празник 24 май и да Ви пожелая здраве, щастие и много успехи във всички Ваши начинания. Честит професионален празник и на българските учители, както и на уважаемите дейци на образованието, културата и родната писменост!


Павел МАРИНОВ
Областен управител на област Бургас
2014 година


Виж коментарите (0)

Още по темата (96):
27.05.2023 Кметът на Казанлък с емоционални думи за поминъка на Долината на розите
27.05.2023 Диян Стаматов: Политическата среда превръща образованието ни в един спрял
влак
27.05.2023 Проф. Знеполски: Няма нищо по-страшно от несвободния човек
25.05.2023 Интересни лица на приема на президента
24.05.2023 Росен Желязков се срещна с Лоренцо Фонтана в италианския парламент
24.05.2023 Президентът организира прием по случай 24 май
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).