Словакия подкрепи осмия литературен конкурс на "Алеф"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:19 / 12.02.2021
749
Словашката република официално подкрепи осмото издание на Международния литературен ученически конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена".  Министерството на образованието, науката и спорта на Словакия публикува в сайта си информация за конкурса. То отправя покана към младежите между 14 и 18 годишна възраст да участват в литературната надпревара, която тази година е на тема "Ще ви разкажа за своя спасител" и пояснява, че разказите могат да бъдат написани на словашки език. Публикувани са регламентът на конкурса,  критериите за оценка от международното жури, както и поканата, която "Алеф" ще отправи към авторите на десетте творби, които ще присъстват на двудневна церемония по награждаване през юни 2021 г. в Бургас за сметка на организаторите.

Информацията за младежкия литературен конкурс на "Алеф", който от тази година е международен, е изпратена в словашкото образователно министерство от посолството на Словашката република у нас.

"Искам да ви информирам, че посолството на Словашката република споделя еднакви ценности с Центъра за еврейско-българско сътрудничество "Алеф". Вече поискахме съдействие за обявяване на конкурса и от  Министерството на културата на Словашката република и Централния съюз на еврейските религиозни общности в Словашката република Вярваме, че нашата помощ може да помогне за разгласата на  международния литературен конкурс и по този начин да достигне до младите хора в Словакия, които се надяваме, че ще го приемат като възможност да покажат знания и таланти", пише в писмото си консулът на Словакия у нас Ивана Марксфелдова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).