Служители на пристанището срещу отварянето на Морска гара за свободен достъп

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
14:59 / 04.07.2014
2001
230 работещи на бургаското пристанище могат да останат без работа, ако се затвори от 1-во до 4-то корабно място, за да бъде отворена Морска гара за обществен достъп. За това алармираха синдикати от порта. Около 100 служители на пристанището се събраха днес пред административната му сграда, за да изкажат своето недоволство.

Сергей Янков, председател на синдиката на пристанищните работници и Нели Попова, председател на КТ "Подкрепа" на порта, представиха проблемите на служителите. Те имат намерение да направят своя подписка и да я внесат за разглеждане в Общинския съвет. По този начин ще контрират подписката за свободен достъп до Морска гара, която събра над 13 хил. подписа и вчера бе предоставена на областния управител. Той самия подкрепи идеята. Служителите на порта смятат, че ако от 1 до 4 корабно място бъде предоставено за стопанисване на община Бургас, ще загубят работните си места. Те неодобряват идеята да се затворят тези корабни места, тъй като от там се извършва основната товаро-разтоварителна дейност на пристанището. Ако опасенията им се окажат верни, то големите кораби, които сега се обработват там ще трябват да се пренасочват на пристанище Варна. Служителите подозират намеса и на икономически интереси. Те неразбират, защо трябва мястото да се прави зона за разходка на туристи за 3-4 месеца за сметка на дейността на порта, която основно се извършвала именно там и то целогодишно.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Така ще изглежда бургаският Факултет по фармация
Много странен инцидент в "Изгрев"
Спипаха бургазлия да шофира много пиян, не му е за първи път
Жена с лоша контузия след возене с "Бургасбус"
Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).