Спипаха търговец да продава риба под жаркото слънце, колегите му се покриха за отрицателно време

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:00 / 07.07.2015
754
Един търговец е спипан да продава риба, изнесена под жаркото слънце на пазара "Краснодар". Той е изгорял миналата седмица при проверка от екипите на Българска агенция за безопасност по храните (БАБХ), проведена на бургаския пазар. Стоката му е иззета, след като било видно, че рибите са разположени на открито. Останалите му колеги набързо привели стоката си според наредбите и започнали да затварят дюкяните, докато екипите констатирали нарушението на сгафилия продавач.

"Много бързо се ориентират. Докато проверявахме първия магазин, останалите търговци бяха прибрали рибата си, въпреки че бяхме два екипа", посочи за Burgas24.bg д-р Георги Митев, директор на Областна дирекция по безопасност на храните - Бургас. Провереният търговец дори бил горд, с това, че е предупредил останалите си колеги.

Според Митев честите проверки биха респектирали продавачите. По думите му няма нищо лошо в предлагането на риба на открито, но това трябва да се случва според хигиенните изисквания. Търговците от своя страна вадят рибата на показ като реклама.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).