Спорен казус едва не остави без подслон 210 туристи в Черноморец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:44 / 19.08.2017
2514
Министърът на туризма Николина Ангелкова съдейства лично за решаване на спорен казус, който за малко не остави без подслон в Черноморец 210 български туристи, между които и деца. В следобедните часове вчера тя бе уведомена по телефона от ръководителка на групата, че в хотел "Мурите бийч" в града отказват настаняване на танцьори, пристигнали за участие във фестивал. Причината според ръководството на хотела била, че туроператорът "Еврогрейд" ООД - организирал престоя, не бил заплатил стари задължения към тях. 
 
Министър Ангелкова веднага информира за казуса председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и спешно отпътува за Черноморец. Към хотела пое и екип инспектори от Главна дирекция "Туристическа политика" на министерството. На място пристигна и Константин Райков, член на Комисията за защита на потребителите. Спешната проверка на Министерството на туризма показа, че туроператорът има застраховка, удостоверението му в Националния туристически регистър е от 2005 г. 

Хотелът отговаря на изискванията, установи проверката на експертите. След проведените на място преговори хотелиерът настани групата туристи, независимо от старите задължения на туроператора, и ще си търси по съдебен ред невъзстановените средства. 

"Хората не бива да стават заложници на частно-правен спор", категорична бе министър Ангелкова.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).