Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Спорът между Топлофикация и Таньо Атанасов става все по-заплетен
Автор: Екип Burgas24.bg 12:30 / 30.07.2008Коментари (0)1103
Спорът между омбудсмана на Бургас и „Топлофикация" продължава зе пореден ден чрез медиите. Днес от топлофикационното дружество разпространиха открито писмо до Таньо Атанасов и до медиите, на което все още нямат отговор.

Открито писмо до Омбудсмана на Бургас
Таньо Атанасов


Г-н Атанасов, уважаеми колеги,

Моля да ни извините за досадата да ви занимаваме с несъществуващи проблеми, но си позволяваме това открито писмо, единствено заради преките и комични нападки директно срещу нашия екип.

Не може да скрием, че сме поласкани и се радваме от оценката, която ни оказва омбудсмана, защото тя е критерий, че сме успели да си свършим работата и сме оправдали оказаното ни доверие, като една група за информационно обслужване. Ако не бяха цинични, неговите твърдения за нас, като абсолютно незаинтересована по казуса страна, биха били смешни и жалки.

ПР Агенция „Имидж Едвъртайзинг" не е обвързана и никога не е била зависима от един „монополист", или дадена политическа сила и има основен принцип в работата си, да следва истинските факти и абсолютно реално и обективно да информира медиите и обществото.

Агенцията обслужва не само различни компании и субекти, но има също така силно ангажирана гражданска позиция, отстоявайки, въпреки трудностите, обществено значими каузи. Ангажирането на ООН и Франция за освобождаването на българските медици в Либия, спасяването на Природен парк Странджа и защитения статут на „Иракли", съдействието на множество антикорупционни неправителствени организации и обединения, инициирането на редица благотворителни кампании за Бургас и страната, са само част от нашата визитка. Нещо, което не може да се опровергае, или изопачи.

Във връзка с обвиненията на г-н Таньо Атанасов към нас, имаме 7 въпроса към него:

1.Защо вече повече от седмица омбудсмана на Бургас г-н Таньо Атанасов не предоставя на Топлофикация Бургас никаква информация, за "зачестилите жалби" срещу дружеството, въпреки официалното писмо, изпратено до него от ръководството? Защо използва тези жалби на 27 души от 30 000 абоната в Бургас единствено за медийни сензации? Видно е, че процентът е пренебрежимо малко, но дори само една единствена жалба да беше, то тя има право да бъде разгледана и разрешена по компетентност и жалбоподателят да получи удовлетворение, а не да стои в чекмеджето на Атанасов и да се използва с компроматни цели по медиите. Защо 7 месеца той не обяви тези жалби, а ги раздуха сензационно едва сега?

2.Защо Таньо Атанасов не атакува основните причини за недоволството на гражданите, които се крият във фирмите за топлинно разпределение и не споменава нито една от тях, а производителя на енергията „Топлофикация Бургас", която няма отношение за разпределението?
3.Защо омбудсмана не предизвика и не предприеме мерки за законодателни инициативи, след като самият той прекрасно знае, че основните недостатъци са в несъвършенствата в законодателната система на страната. Вместо да отнесе въпросите на гражданите до Народното събрание, депутатите, ДКЕВР, съдебните органи, където им е мястото, Атанасов предпочита да прави нечиста пропаганда на гърба на „Топлофикация Бургас" и на PR Агенция „Имидж Едвъртайзинг".
4.Ако омбудсманът Таньо Атанасов действително е адвокат на всички бургаски граждани, то той не би водил целенасочена агитация срещу дружеството, а би желал „Топлофикация Бургас" да бъде все така стабилен производител на най-евтината топлинна енергия. От това пряко печели градът ни и над 100 000 бургазлии.


Не приемаме съвети за професионалната си работа от Таньо Атанасов, независимо че е получил авторитетната титла „Омбудсман". Г-н Атанасов е добър в партийната пропаганда, с която дълги години се е занимавал, докато се е подвизавал във властта, но ние не сме политици, а независим екип, който не се подава на партийно-властово менторство.

Това, че PR Агенция „Имидж Едвъртайзинг" си върши добре работата, вероятно не харесва на Атанасов, но това си е негов личен, а не обществен проблем и е абсурдно да занимава обществеността.

И сега като граждани:

1. Кога Омбудсманът Таньо Атанасов ще започне действително борба с колосалните корупционни практики, ощетяващи както отделните граждани, така и цялото ни общество?
2. Известни ли са на г-н Атанасов стотиците случаи на граждани, станали жертва на организирани престъпни групировки и измами - неполучили правосъдие в продължение на 12, 14, 18 години, а някои и недочакали живи съдебна справедливост??
3. Колко подобни случая до момента е задвижил омбудсмана на Бургас и на колко хора действително е помогнал да получат справедливост и правосъдие??
Гражданите на Бургас могат прекрасно да си направят равносметка.


Уважаеми г-н Атанасов,

Още не е късно да поправите грешката си и да прекратите манипулативната и нечестна кампания, която сте подели и която не ви носи авторитет и положителен актив, като омбудсман.
Ако с такъв хъс, с какъвто нападате „удобната" Топлофикация се борите за правата на обикновените българи и ги защитавате от бандити, корумпирани магистрати, измамници, лъжливи политици и т.н. PR Агенция „Имидж Едвъртайзинг" ще застане до вас и ще води битка заедно с вас в името на справедливостта. Ние мечтаем, както всички българи да имаме една богата и демократична страна и един омбудсман, който да милее за законността, правовия ред, природата и духа на България.


Бъдете обективен, бъдете истински обществен посредник, помагайте на стотиците хиляди българи, чиито съдби бяха изпепелени от жестоките условия, в които сме принудени да живеем през последните 20 години.




Още по темата: общо новини по темата: 3
29.07.2008 »
28.07.2008 »
24.07.2008 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: