Спретнаха ли скулптурите в Морската градина? Ще разберем на сесията на ОбС-Бургас в края на месеца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:19 / 12.06.2018
2477
Общинският съветник и председател на Постоянната комисия по туризъм към Общинския съвет Живко Табаков отново поставя темата за състоянието  на скулптурите в Морската градина. На предстоящата сесия на местния парламент той очаква отговор дали е актуализиран  списъкът на творбите, възстановени ли са липсващите табелки и премахната ли е растителността около тях.

Друг въпрос, който независимият общински съветник поставя е каква е стойността на дейностите по фундирането, липсващите детайли и плесента, обхванала скулптурите.

Brugas24.bg припомня, че след докладна записка на Табаков бе сформирана работна група, която да се заеме с разрешаването на горепосочените проблеми по скулптурите в Морската градина. На 16 март се проведе съвместно заседание на Комисиите по туризъм, устройство на територията и култура, след която бе решено до края на април да бъде актуализиран регистърът на скулптурите в Морската градина, да се възстановят липсващите табелки и да бъде подрязана избуялата растителност около скулптурите. Поставен бе срок до края на май да бъдат остойностени дейностите по фундирането, липсващите детайли и плесента, обхванала скулптурите. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).