Стартът е даден! Скоро Бургас ще има модерен Конгресен център с уникална локация!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
16:27 / 31.05.2018
12477
Началото на изграждането на Конгресен научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море, вече е дадено. Преди минути приключи тържествената церемония по стартиране на строителството, дадена от кмета на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, министър Московски, Ангел Забуртов - генерален директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“, Валери Симеонов и др., предаде репортер на Burgas24.bg.

Локацията на бъдещото ново бижу на Бургас, което ще бъде готово за 480 дни, е уникална. То ще се издигне в пространството между Магазия 1 и Морска гара. Сградата се състои от шест нива, многофункционална зала за 500 човека, офисни площи, административни помещения и такива за преводачи и видео/аудио към многофункционална зала, кабинети за Научно-изследователска дейност и др.

"На един град като Бургас с перспективи и визия за бъдеще му е необходима подобна сграда", каза по време при старта на строителните работи кметът Николов. Той даде за пример, факта, че Европейския морски ден днес се проведе в сградата на БСУ, но ако градът е имал подобен конгресен център, то той бил най-подходящото място за това.

 "Помня времето, като общински съветник, когато гледахме едни картинки и си мечтаехме пристанището на Бургас да изглежда по друг начин. Към днешен ден голяма част от тези картинки са реализирани на терен. Това стана благодарение на доброто взаимодействие на държавна и местна власт и благодарение на духа на бургазлии, които одобриха този тип проекти", посочи областният управител Вълчо Чолаков.  

С проект ще се продължи реализирането на концепцията, заложена в Общия устройствен план на Бургас в посока отваряне на града към морето, изнасяне на промишлените дейности и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони.

В плана се предвижда възможност за създаване на модерно яхтено пристанище и на вторичен градски обслужващ център с озеленяване. Ще бъдат определени нови терени за обществено обслужване с предлагане на услуги от различен характер, обособяване на зони за отдих и риболов, детски и спортни площадки.

Конгресният център ще може да се използва целогодишно като място за провеждане на изложби, концерти, атракциони, образователни събития с офиси и кабинети за извършване на научно-изследователска дейност за контрол и изследване на Черно море.

Какво казаха гостите на официалния старт на строителните дейности вижте в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).