Стотици камери вече снимат трафика на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
11:26 / 29.07.2016
6555
По-голямата част от камерите, които следят уличното движение в Бургас, вече предават картина към Трафик центъра. До края на август ще се извършват тестове и финални настройки, научи Burgas24.bg.

"Изпълнителят е почти готов. В момента се извършват дребни настройки, за да се предава качествено изображение с добър ъгъл на видимост. Това ще се извършва до края на август. Имаме камери, които пускаме за кратко, за да можем да преценим тяхното качество. Като пример ще дам тези на "Трапезица", които бяха пуснати при самия монтаж, но не бяхме напълно доволни от посоката, която снимат, затова се наложи да бъдат настроени", каза за Burgas24.bg директорът на ОП "Транспорт" Андрей Рунчев.

Припомняме, че камерите ще снимат всичко, случващо се по улиците на Бургас. Картината ще бъде предавана в реално време в обособения трафик център.

Камерите са разположени на възлови кръстовища, паркове, на над 200 спирки, ще бъде присъединено и досегашното видеонаблюдение в града. На 8 ключови места в Бургас са монтирани обзорни камери, които наблюдават с обхват от 360 градуса. Има и във всички автобуси на градския транспорт.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).