Съдът пусна под гаранция двама каналджии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:38 / 04.10.2016
1411
Районен съд - Бургас остави без уважение искане на прокуратурата, за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Ангел Ангелов и определи в заседание от днес, мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 1000 лв.

Ангелов е привлечен като обвиняем за това, че на 1 октомври 2016 г. заедно с Ерол Сюлейманов по бул. "Тодор Александров", с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали чужденци да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона.

Бургаският районен съд намери, че на настоящия етап от разследването, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Ангелов е извършил престъплението, в което е обвинен, но съдът отчита, че събраните по делото до момента доказателства не са достатъчни да обосноват извод за втора кумулативна предпоставка по чл. 63, ал. 1 НПК, а именно - наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът намери като адекватна по вид и тежест - предвид безспорно установеното наличие на трудова ангажираност на Ангелов, мярката за неотклонение "Парична гаранция".

Бургаският районен съд определи още една мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 1000 лв. на  Ерол Сюлейманов. Сюлейманов е привлечен като обвиняем за същото престъпление, за което е обвиняем и Ангелов. Съдът отново отчете трудовата ангажираност на обвиняемия, съдействието на органите на разследването до настоящия момент и мотивира вземането на мярката "Парична гаранция", с довода, че най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" се взема с цел осигуряване на безпрепятствено провеждане на досъдебното производство, а не може да се превърне в санкция на обвиняемото лице, още по-малко, когато не са налице законово изискуемите за това предпоставки.

Определенията на Бургаски районен съд могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд - Бургас в тридневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Обновиха стара сграда на ул. "Александровска"
Имате възможност да разгледате безплатно авиоекспозицията в Европ...
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).