Световна награда за 5-годишно бургазлийче

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:59 / 01.06.2016
1696
Българската картографска асоциация удостои Таня Михайлова - директор на Дипломатическия институт към Министъра на външните работи с грамота за принос към родната картография, по случай Международната година на картата 2015-2016 и 5 години от създаването на БКА. Решението е взето, по предложение на Националния комитет за отбелязването на международната година на картата и във връзка с успешната реализация на изложбения проект "Морето сближава всичко далечно", представен в седалището на ООН - Ню Йорк и в Дома на Европа в Тбилиси, и изложбата "Европейското откриване на Черно море. Френски страници" във Франция. Бе осъществено и съвместно дарение на Библиотеката на ООН от български карти и атласи.

Грамотата ще бъде връчена на специална церемония по време на 6-та Международна конференция по картография и ГИС (13-17 юни 2016, к.к. Албена) в присъствието на 200 участници от над 40 държави от всички континенти, ни съобщават от Международния търговски и културен център - ГЕОПАН, Бургас.

Световна награда на 5-годишната Александра Гъркова от Бургас ще бъде връчена също на церемонията в к.к. Албена през юни 2016 г. Малката Александра, участва в Международния конкурс за детска карта на света "Барбара Печеник", инициатива също в рамките на Международната година на картата (2015-2016). Решението на международното жури и българския успех бяха огласени по време на конференция в Рио де Жанейро, Бразилия. Картата на света на бургаското дете, бе приета от журито като универсално послание. То намери голям отклик в професионалните и културните среди. Александра накара много хора по света да потърсят на картата България, Черно море, красивия Бургас и неговия залив.

Двете отличия показват, че културната дипломация е универсално средство за изграждането на добрия образ на страната ни в съвременния свят.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас
Бургазлия остана без кола, причината – шофирал е дрогиран
Американец с близо 3 промила алкохол в кръвта катастрофира на АМ ...
Така ще изглежда бургаският Факултет по фармация


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).