Световният ден на поезията ще бъде отбелязан в Бургас

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:57 / 21.03.2023
540
"За всеки жив читател и всеки жив поет" – под този девиз от 1999 година на 21 март по инициативата на ЮНЕСКО се отбелязва Световният ден на поезията. Целта на този празник е да популяризира четенето, писането и публикуването на поезия, да даде признание и сила на националните, регионалните и интернационалните организации за поезия. В Бургас той се чества от 2008 г. под егидата на Областния управител на Бургас. Тази година проф. д.н. Мария Нейкова – областен управител – ще открие Световния ден на поезията от 18.00 часа днес в Дома на писателя.

Организатори са читалище "Любен Каравелов 1940“ и Бургаска писателска общност, със съдействието на Община Бургас и с партньорството на Държавен куклен театър. В бургаското издание на празника по традиция участват поети от всички поколения и почитатели на изящната словесност. Участието в анонимния блиц-конкурс за написване на творба по зададена в момента тема може да донесе атрактивни награди на всеки.

На 21 март се отбелязват още няколко празника, между които Международният ден на кукления театър и настъпилата Първа пролет. Затова в честването ще вземат участие актьори от ДКТ Бургас и ТФ "Усмивка“ с ръководител Румяна Кралева. Ще има и много цветя. С цвете в ръка и вие можете да станете част от празника на поезията.

От 18.00 до 20.00 часа "Кафе с автограф“ в Дома на писателя ще се превърне в място за вдъхновение и общуване чрез поезия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).