Свързват с градска железница парк Езеро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:31 / 05.03.2010
2961
В близките години до парк "Езеро" ще се ходи и с влак като се използва готовата жп. линия до Поморие, която става градска железница. Това предвижда Подробният устройствен план за продължението на Морската градина в района около Атаносовско езеро, който кметът Димитър Николов внася за гласуване в общинския съвет.

ПУП-ът за парк "Езеро" е изготвен за територия на площ от 1040 дка, която е планирана за спортно-развлекателен комплекс. Негови автори са софийското проектантско бюро "Форум-Александрови".

Проектът им предвижда в зоната да има плувен басейн, спортни и детски площадки, терен за киноложка изложба, обсерватория, улица на занаятите, екоцентър, спортна зала с покрита ледена пързалка, паркови скулптурни експозиции. За всеки терен в района било предвидено различно по височина и плътност застрояване. Жилищно строителство в парка обаче не се допуска. Тъй като сега районът е слабо свързан откъм бул. "Димитър Димов" устройственият план предвижда няколко други подхода, включително и паркинги до околовръстното шосе. Една от свръзките ще става и със жп. спирка в югозападната част на парка, която ще прави връзка и с рейсовете наблизо.

ПУП-ът минал вече обществено обсъждане като единственият възразил е ректорът на университета "Асен Златаров" Петко Петков заради отрязан терен на ЦУРК-а за нови паркоместа. Експертният съвет на общината частично се съгласил да обособи сегашния паркинг в самостоятелен УПИ за имота на ВУЗ-а.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).