Тази вечер Бургас ще отличи най-добрите млади художници

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:05 / 02.03.2022
602
44 творби са включени в изложбата "Млади автори",традиционно организирана от Дружеството на бургаските художници и подкрепена от Община Бургас. В тазгодишното издание ще дебютират 27 автори от цялата страна до четиридесетгодишна възраст.

От гилдията на художниците коментират, че тази година към изложбата има изключително голям интерес, а експозицията, която ще се представи пред публиката, е много силна и със сигурност ще бъде оценена.

Тричленно жури в състав Митко Иванов, Добрин Вътев и Георги Петков е селектирало 44 творби. Куратор на изложбата е Пепи Илиева - Чория. Освен от Бургас, има и участници от София, Варна, Кюстендил.

"Събитието няма състезателен характер. Основната идея е да покажем как се развиват младите автори, които идват след вече утвърдените, да си сверят часовниците, да получат напътствия и подкрепа. За един автор адекватната лична самооценка е много важна.", коментира Добрин Вътев – председател на Дружеството на художниците.

Изложбата може да бъде разгледана до 18 март.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Имате възможност да разгледате безплатно авиоекспозицията в Европ...
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).