Тече проектирането на "интелигентната" система за автобусите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:50 / 21.02.2013
2007
В момента върви проектиране на т.н. интелигентна система, която включва не само електронно таксуване, но и джи пи ес системите и видеонаблюдението и светофарните уредби, които са синхронизирани, за да дават предимство на автобусите. Това обясни управителят на общинският превозвач "Бургасбус" инж. Петко Драгнев.

Качването на пътниците ще става през първа врата, при водача ще има апарат за продажба на билети. От там всеки пътник ще има възможност да избере с какъв вид билет да пътува - за еднократно или почасово пътуване т.е. в рамките на един час да пътуват в няколко автобуса на цената на билета. В крайния й вариант е предвидено и т.н. зонирано таксуване.

"Това ще стане след като Общинския съвет одобри новата транспортна схема, одобри зоните и съответно започне изпълнението на този вид таксуване. Като цяло това ще даде възможност всеки пътник да избере най-оптималното като цена и като времепътуване. Продължава ползването на картите. Доброто при тях е, че няма да са от дата до дата, както е в момента, а картата ще се издава еднократно за годината и всеки, според броя на пътуванията които му се налагат, като в дебитна карта ще слага пари и ще си плаща пътуванията без ограничение на сроковете. Има интерес от страна на правоимащите - ученици, пенсионери, многодетни майки, те ще продължат да пътуват на преференциални цени", увери Драгнев.

Общата стойност на проекта за интегриран градски транспорт е в порядъка на около 130 млн.лв. В него е включено и пълно обновление на сервизната база на "Бургасбус", съответно с машините и съоръженията за поддръжка на новите автобуси. Предвидено е и изграждане на бензиностанция и метан станция, което ще даде възможност автобусите да се зареждат в района на гаража т.е да не изразходват допълнително средства за пътуване по градските метан станции.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (195):
25.04.2017 Няма мърдане! Приеха промените в транспортната схема. Ще бъдат последни!
10.04.2017 Тестовете на новата транспортна схема показали много добри резултати
24.02.2017 Кметът: Надявам се слабостите в транспортната схема да са преодолени
23.02.2017 Популяризират последната промяна в транспортната схема с флаери
22.02.2017 От 24 февруари Бургас ще се сдобие с 3 нови линии! Вижте през къде ще
минават!
15.02.2017 3 от 7-те чисто нови съчленени автобуса тръгнаха по бургаските улици
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).