Теглят заем за ремонта на Дома на нефтохимика! Изтърбушват всичко, без залата на Общинския съвет!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:37 / 15.04.2019
2923
Община Бургас ще изтегли заем за сума до 5 151 385 лева за реконструкцията на Дома на нефтохимика. Това става ясно от докладна записка на кмета на Бургас Димитър Николов, установи справка на Burgas24.bg.

Общата прогнозна стойност на проекта е в размер на 9 503 652 лв. От тях 4 019 217 лв. са безвъзмездна финансова помощ по ОП "Региони в растеж"и 330 000 лв. собствени средства на Община Бургас.

По проекта се предвижда цялостен ремонт на всички съществуващи зали и помещения с изключение на залата на Общинския съвет, която е реконструирана. Предвидено е функционално преустройство на част от помещенията така, че да отговарят на съвременните изисквания за пространства за културни събития.

Ще бъде извършена реконструкция и ремонт на зрителната зала, сцена и спомагателни пространства. Предстои реконструкция и ремонт на покрива. Ще бъде изградена частична надстройка в зоната около главния вход, ремонт на вътрешния двор и свързването му с площада. Ще бъде осигурен достъп за хора в неравностойно положение до всички обществени зони и помещения, посредством два асансьора и пасарелка на две нива. Ще бъдат въведени мерки за постигане на енергийна ефективност. Предвижда се да бъде закупено ново оборудване за зрителната зала, което включва сценично осветление, озвучителна система, нова прожекционна система, мобилна сцена за двора и обзавеждане за залите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
30.04.2019 Дадоха "зелена светлина" за ремонта на Дома на нефтохимика
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).