Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Тези мерки могат да намалят загубите на бургаските таксиметрови шофьори, породени от коронавируса
Автор: Иван Сотиров 17:55 / 08.05.2020Коментари (0)2643
©
Общинските съветници от ДБГ предлагат на местния парламент да бъдат предприети мерки за намаляване икономическите щети върху таксиметровите превозвачи в Бургас следствие на ситуацията с коронавируса, установи справка на Burgas24.bg.

Стоян Грозев, Живко Табаков, Манол Тодоров, Костадин Андонов настояват да бъде удължен срокът на валидност на разрешителните, издадени от Община Бургас за извършване на таксиметрова дейност с времето на извънредно положение. Друга мярка, с която ще се облекчи хората от бранша, е да бъдат освободени от данък за осъществяване на таксиметрова дейност за срока на извънредното положение всички лица, имащи разрешение от Общината за извършване на таксиметрови услуги дори, които не са преустановили дейност.

Съветниците посочват, че след обявяване на извънредното положение придвижването на граждани е сведено до минимум и един от най-засегнатите браншове в сферата на услугите е този на таксиметровите превозвачи. "Една от мерките за облекчаване на бизнеса в следствие на извънредното положение приета на редовна сесия на Общински съвет с докладна 9922/24.03.2020 засягаше и таксиметровите превози, а именно: "Да се даде възможност на таксиметровите водачи да преустановят временно дейността си, като за времето, когато не са работили, освен, че ще им бъде възстановен внесения данък таксиметров превоз, съгласно чл.61, ал.2 от ЗМДТ, ще бъдат освободени еднократно от административна такса за издаване на разрешително за таксиметров превоз." След проведена среща с представители на Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България стана ясно, че приетите мерки засягат много малка част от извършващите този род дейност, защото водачите, избрали да преустановят дейността си, трябва да върнат и разрешителното за съответната дейност. А връщайки разрешителното те нямат право да извършват дейност. На болшинството хора, заети в тази сфера, доходите са само и единствено от таксиметрови услуги и връщайки разрешителното, те се лишават дори и от минимални средства, които да постъпват в семейния бюджет и това обуславя решението им да не се възползват от приетата мярка, защото тя не е работеща за тях", се посочва в докладната записка.

Сумата към община Бургас за издаване на разрешително за извършване на таксиметрова дейност е 40 лв., а данъка за осъществяване на дейността е 55 лв. на месец или 660 лв. на година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: