Тотален хаос: Хакери сринаха 5-звезден хотел в центъра на София

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
16:04 / 08.06.2016
943
Хакери сринаха виртуално 5-звезден хотел в центъра на София и го направиха напълно неизползваем за ден-два. Атаката е била извършена преди около месец. 

"Нападението" е станало, след като извършителят е влязъл в сървъра и е изтрил ценни бази данни и връзки с други фирми, уточнява в."Телеграф".

По този начин цялата налична информация за клиенти и техни резервации изчезнала. Не се знаело нито кога пристигат групи, нито кои стаи са свободни, като изчезнали и данни от паспорти и лични карти на клиентите.

Освен това са били блокирани и магнитните карти, с които се отварят вратите на стаите и се наложило персоналът да мине на авариен режим с ръчно отваряне, заявиха от комплекса.

"Беше някакъв тотален хаос, не знаеш днес каква група ти пристига, с кой туроператор идват. Всичко, което може да си представите за нормалната ни работа, изчезна", обясни човек от хотела. 

Наложило се един ден комплексът да спре работа напълно, като на втория и третия ден нещата започнали частично да се оправят.

IT фирма възстановила щетите срещу баснословна сума.

Според запознати извършителят е бил много добър в това, което прави и е нанесъл удара с 15 кликвания на мишката. 

"Това е бил лесният начин да го направи. Ако беше избрал по-дългия вариант, нямаше да могат да се възстановят след това", обясниха още запознати.

Сред версиите са удар, поръчан от конкуренция, или недоволен клиент с много добри компютърни познания.

"Може да си е подсигурил достъп до сървъра от повече време и да се е договарял за цената, за която да изтрие информацията", допуснаха служители.

Не се изключва и недоволен клиент с много добри познания да го е направил, както и уволнен служител. За последната версия обаче нямало никакви събрани данни.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).