Търсят най-интересните солници за конкурса "Подай ми … солницата“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:29 / 08.08.2018
2332
Организаторите на тазгодишното издание на Фестивала на солта в Бургас търсят най-интересните солници за Конкурса "Подай ми … солницата“. Ако сте колекционер или имате ефектни солнички в дома си, ако пазите стари семейни реликви за съхранение на сол или сте получавали оригинални нови модели - запишете се за участие в конкурса, който започва в 17.30 ч. в музейното пространство "симБиотично“ на Бургаските солници.

Шестото издание на Фестивала на солта ще се проведе на 10 август от 16.00 до 22.30 часа на брега на Атанасовско езеро. Програмата е богата  и има разнообразни събития за всеки вкус – детски ателиета, изложби, дегустация на шоколад с фини кристали морска сол от Атанасовско езеро, лекция "Здраве от езерото“, спортен триатлон, конкурс "Мис и Мистър Солена кал“ и други.

Специален акцент на Фестивала ще бъдат фотоателиетата "Стари снимки с нови хора“ и "Светлини около хората“ на Център АЛОС, които ще потопят гостите на Фестивала в магията на солниците и Атанасовско езеро в специална дигитална среда. В едното ателие ще бъдат използвани стари снимки от солниците и Бургас, а в другото ще се наслагват светлинни образи и контури и ще се визуализират идеите на всеки участник атрактивно, индивидуално и бързо, пред очите на публиката. Всеки участник ще може веднага да отнесе със себе си за спомен неповторимите фотографии, в чието създаване се е включил. Фотоателиетата се осъществяват благодарение финансирането на Община Бургас в рамките на проект на БФБ клон Странджа - "Светлина в солта“.

Голямата изненада на Фестивала на солта обаче остава Концертът "на тъмно“ с участието на известни български изпълнители. До самия старт в петъчната вечер няма да е ясно за публиката кой ще излезе на солената сцена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).