Търсят се 6 млн. лв. за ремонт на ул. "Индустриална"

Автор: Иван Сотиров
Коментари (3)
13:01 / 31.08.2023
3492
Средствата за цялостното преасфалтиране на ул. "Индустриална“ възлизат на 6 млн. лв. "Това е целият бюджет на Община Бургас за ремонт на уличната мрежа и трябва сега спешно да режем разходи, за да можем частично да започнем да възстановяване ул. "Индустриална““. Това каза пред журналисти кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Средства за наложителния ремонт биха могли да дойдат от Републиканския бюджет, каза Николов. "Виждате, че е много сложно от Републиканския бюджет. До момента повече от 36 преписки имаме, по които чакаме финансиране, затова трябва да търсим вътрешни резерви“, отбеляза бургаският кмет.

Ремонтът на ул. "Индустриална“ е част от големия воден цикъл на ВиК Бургас. Там е разположен и главен градски колектор. Ремонтът е отдавна планиран, но в проекта не са включени средства за цялостното асфалтиране на улицата.  Авариите там бяха почти ежедневни. Николов отбеляза, че да се получи качествен ремонт трябва да се ремонтира максимално бързо преди есента и зимата.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Обновиха стара сграда на ул. "Александровска"
Имате възможност да разгледате безплатно авиоекспозицията в Европ...
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).