Ученици от Немската гимназия се включиха в дискусия за правораздаването

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:20 / 22.02.2019
1471
Окръжен съдия проведе образователна беседа с дванадесетокласници от Немска езикова гимназия "Гьоте“ в Бургас. Младите хора задаваха въпроси свързани с двата наказателни процеса в Окръжен съд - Бургас, които преди време успяха да посетят.

 "Съдът се стреми и цели да установи обективната истина, базирана на фактите и доказателствата по делото“, коментира съдия Иванов. Трябва ли да се сигнализира и до кого при извършено престъпление, какво се случва с подадените жалби или сигнали, защо е важно да свидетелстваме и какви права имаме като свидетели, това бяха част от въпросите в открития урок по право.

Посещението в Немската гимназия бе част от Образователната програма "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Учениците получиха като подарък от ВСС, брошура със съдебни насоки.   Образователните беседи с участието на бургаски окръжни и районни съдии и прокурори продължават и в още две гимназии – Природоматематическата и Гимназията по туризъм.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).