Ученици ще демонстрират умения за оказване на първа помощ в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:17 / 28.04.2017
2140
Утре от 10:00ч. в района на Пантеона и Флората в Приморски парк - Бургас БЧК ще проведе Областния кръг на XXIX-то поредно състезание на Ученическите екипи по Първа помощ (УЕПП), в което ученици на възраст 12-14 години ще демонстрират умения за оказване на първа помощ.

В състезанието сили ще премерят 7 училища от гр.Бургас - ОУ "П.Р.Славейков", ОУ "Бр.Миладинови", ОУ "Ант.Страшимиров", ОУ "В.Априлов", ОУ "Елин Пелин", ОУ "Кн.Борис I" и ОУ "Кл.Охридски". Всеки отбор се състои от 4 основни участници. Победителите в областния кръг на състезанието ще представляват Бургаска област на Националното състезание на УЕПП в Долни Лозен, София в началото на юни.

Състезателната първа помощ тества уменията на подрастващите да се справят с кризисни състояния и да помагат на пострадали в зависимост от спецификата и степента на нараняванията. Оценяват се и качества като бързина, екипност, съобразителност, проверяват се уменията на младежите да действат адекватно за облекчаване болката на пострадалите до пристигане на медицински екип. Оказването на първа помощ на пострадал в рамките на първите 6-8 минути след възникване на инцидента е жизнено важно, затова целта на БМЧК е да бъдат обучени повече млади хора по темата.

По традиция, през година Български младежки Червен кръст провежда Национално състезание на Ученическите екипи по Първа помощ (УЕПП), в което участват отбори от цялата страна, състоящи се от ученици на възраст от 12 до 14 години.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).