Училище "Александър Георгиев-Коджакафалията" е домакин на форум по Национална програма "Иновации в действие"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:15 / 19.04.2022
699
Бургаското училище "Александър Георгиев-Коджакафалията“ ще бъде домакин на Регионалния форум по Националната програма "Иновации в действие“ на тема: "STEM и бъдещето на образованието“. Събитието ще се проведе в сряда, 20 април, от 09.00 до 16.30 часа в сградата на Бургаски свободен университет.

Регионалният форум по НП "Иновации в действие“ има за цел да събере и обедини иноватори от целия Югоизточен регион – Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол, които да обменят идеи и добри практики в областта на образованието.

Тази година фокусът е върху STEM/STEAM/STREAM в унисон със световните тенденции за развитие на умения през интеграция на математика, технологии, наука, инженеринг, дизайн и комуникация.

Форумът е разделен на две тематични части. Първият от тях е конферентен модул, в който иновативните училища от Карнобат, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Шумен и Враца споделят своите добри практики.

Следващата част от форума ще бъде посветена на практически уъркшоп, в който трима вдъхновяващи иноватори: Таня Сребрева, Грета Стоянова и Ангел Ангелов-Ачо ще потопят участниците в света на STEM през темата за "съживяването“ на механична ръка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).