Удавяне е причината за смъртта на изчезналия Йордан

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:52 / 28.10.2015
1309
Удавяне е непосредствената причина за смъртта на 39-годишния Йордан Вълков. Това е показала аутопсията, извършена рано тази сутрин, съобщава "24 часа".

За инцидента с бургазлията е образувано разследване по чл. 115 - като за убийство и са назначени необходимия пакет от експертизи. Това е обичайна практика, за да се изчистят всички съмнения, че смъртта може да е настъпила по насилствен начин.

Една от експертизите е да наличието в белия дроб на т.нар. микроорганизми диатомей, които се развиват във водните басейни и особено са характерни са сладководни - езера и реки.

Евентуалното наличие на диатомей в дробовете на Йордан ще закове становището, че мъжът се е удавил, а не е бил хвърлен мъртъв във водата.

Аналогична експертиза бе извършена по време на разследването за изчезналата медсестра Валя, чието тяло морето изхвърли по-късно.

Burgas24.bg припомня, че вчера бе намерен трупът на Вълков в езерото "Мандра" . Тялото изплува в района преди мостовете в посока с. Димчево, в близост до мястото на откриване на лекия автомобила, ползван от бургазлията.

При извършения първоначален оглед видими следи от насилие по тялото на обявения за общодържавно издирване Йордан Вълков, не бяха открити и се предполагаше, че смъртта е настъпила вследствие на удавяне.

Припомняме, че Йордан Вълков напусна дома си на 21.10.т.г. около 14.30 ч. и до вчера бе в неизвестност. В издирването му се включиха водолазен екип от "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас, както и служители от Четвърто Районно управление - Бургас и отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
27.10.2015 Близки на намерения мъртъв Йордан: Не знаем какво да мислим, съпругата му не е на себе си
27.10.2015 Намериха трупа на 39-годишния Йордан Вълков
27.10.2015 В ез. "Мандра" намериха колата на мистериозно изчезналия Йордан Вълков от "Меден рудник"
26.10.2015 Издирват изчезналия Йордан Вълков
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).