Уникални напитки и гурме специалитети в тазгодишния "Wine Fest Burgas"

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:28 / 05.06.2019
1298
"Wine Fest Burgas 2019" идва точно в разгара на лятото - 26 и 28 юли, в Експозиционен център "Флора", за да утоли жаждата на бургазлии да опитат най-новото от българските и световни изби, да хапнат гурме специалитети и да се запознаят лично с хората отговорни за производството на тези чудеса за сетивата.

Всеки посетител на фестивала ще може да купи на цени на производител вина от България, Италия, Аржентина, Франция, Нова Зеландия и страни от Балканския полуостров.

Акцент тази година са дегустациите на селекция от екзотични спиртни напитки като китайската Маотай, направена от ферментирало сорго. Премиера за България ще бъдат дюлевата и крушова ракия с шафран от Меларуж, както и малиновото вино, което ще има представители от три различни фирми.

За първи път в България пристига любимата напитка на Тирион Ланистър от "Игра на тронове", а именно вино от Дорн. Посетителите на "Wine Fest Burgas" ще бъдат първите в страната, опитали дорнското вино, а количеството е ограничено.

Жителите и гостите на града ще могат да опитат и козе сирене с трюфели от Du Chef Radichev, произведения на Гурменица, месни и млечни деликатеси.

Всеки посетител ще получи стъклена брандирана дегустационна чаша и възможността да гласувате за най-доброто вино на фестивала.

Фестивалът ще бъде отворен от 16.00 часа до 22.00 часа между 26 и 28 юли.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).