Увековечиха Фестивала на пясъчните фигури в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:51 / 22.04.2016
1936
Миналогодишното издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас на тема "На сафари с фотоапарат" вече е запазено за поколенията. След седмица триизмерните фигури на представителите на фауната: кенгуру, африкански слонове, лемури, лъвове, папагали, фламинго и лешояди - могат да бъдат разгледани от всички, които искат да си ги припомнят или са пропуснали да се докоснат до магията на изкуството от пясък.

Макетът е изработен в Холандия чрез комбинация от най-съвременни технологии като 3D сканиране, 3D принтиране и 3D моделиране в съчетание с конвенционални техники. За целта на всяка фигура са направени по 60-70 снимки. От тях чрез специален софтуер е създаден дигитален 3D файл за всяка скулптура , а 3D дизайнер е обработил детайлно всички модели, за да са максимално реалистични. След това скулптурите са изградени на пълноцветен 3D принтер от фирмата за 3D принтиране Shapeways, ситуирана в Айндховен /Холандия/ и в САЩ.

Човешки фигури на цветен 3D принтер демонстрират съотношението между пясъчните скулптури и зрителите им. В изработката на макета са включени още два вида палми, дръвчета и цветя, които съответстват абсолютно точно на растителността в комплекса на пясъчните скулптури.

Реалистичната визия е допълнена от ситни бели камъчета за алейките и оцветяване на основата и поставките в пясъчен цвят. Фигурите, които са от фибран с различна дебелина, имат поставки като пясъчните и табелки от месинг и описание на имената и авторите им.

Оригиналният макет ще бъде доставен и изложен в Експо център "Флора" на откриването на 32-то издание на Национална изложба на цветя с международно участие "Флора Бургас" на 29 април /петък/ и ще остане там за постоянно.

Идеята на Община Бургас е всяко следващо издание на пясъчния фест да бъде запазено по този начин и след няколко години да се превърне в самостоятелна експозиция.


Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
26.04.2017 Увековечиха киногероите от миналогодишния пясъчен фестивал
07.10.2016 Още два дни да разгледате Фестивала на пясъчните фигури
13.09.2016 Фестивалът на пясъчните скулптури има ново работно време
02.07.2016 Официално откриха Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас
01.07.2016 Откриват Фестивала на пясъчните фигури
29.06.2016 5 500 тона пясък е използван за Фестивала на пясъчните фигури
Още новини от Новини от Бургас:
Имате възможност да разгледате безплатно авиоекспозицията в Европ...
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).