В Бургас инсценират, че ги ограбват, полицията не се върза

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:09 / 09.08.2016
856
За два случая, в които са подадени заблуждаващи сигнали за кражби, съобщават от бургаската полиция. В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление - Бургас по отношение на заявения на 4 август около 03.15 ч. грабеж с нож за сумата от около 20 лв., осъществен спрямо 35-годишния Х.Д. от село Факия, област Бургас, работещ като шофьор към таксиметрова компания, е констатирано, че подаденият сигнал е неистински. Мъжът си измислил инцидента, като подал неверни данни за извършеното престъпление, обяснявайки, че около 3.00 ч. на 4 август е спрян на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Сердика" от мъж, поискал да бъде откаран в ж.к. "Славейков". Пристигайки в района пред бл. 71 в ж.к. "Славейков", непознатият го заплашил с нож, като му ограбил сумата от около 20 лв., нанасяйки му удар в областта на лицето. Х.Д. не могъл да даде адекватно обяснение защо подвел полицейските служители, заявявайки несъществуващ инцидент.

Отново неистински се оказал и сигналът, подаден от 27-годишния Н.В. от Бургас, който заявил във Второ Районно управление - Бургас, че около 13.00 ч. на 6 август, че в района на училище "Отец Паисий", му е отнет мобилният телефон. Като извършител на кражбата Н.В. посочил 30-годишен бургазлия, с когото били в приятелски взаимоотношения. От проведените полицейски действия е констатирано, че бургазлията е набеден в кражбата от 27-годишния Н.В., който подобно на Х.Д. не могъл да даде адекватно обяснение защо заблудил полицейските служители.

Работата по случаите продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас
Бургазлия остана без кола, причината – шофирал е дрогиран
Американец с близо 3 промила алкохол в кръвта катастрофира на АМ ...
Така ще изглежда бургаският Факултет по фармация


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).