В Бургас изграждат първия в страната паркинг за мотори! Одобрявате ли идеята?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
12:57 / 12.04.2019
2878
Бургас може да бъде първият в страната град със специален мотопарк. Идеята за обособяване на 50 места за мотори, мотопеди, велосипеди и др. до Морската градина, е на общински съветници от ГЕРБ, установи справка на Burgas24.bg.

"През последните години в България рязко се увеличи броят на двуколесните моторни превозни средства. Бургас не е изключение от тази тенденция. Това най-вече си проличава в летния сезон, когато се засилва трафикът на тези превозни средства. Това неизменно води до все по-трудно намиране места за паркиране на мотори, мотопеди, велосипеди и други двуколесни моторни превозни средства в града, особено през летния сезон, когато трафикът е най-голям", мотивират предложението си общинските съветници.

Според тях изграждането на паркоместата за мотори в средната разделителна ивица на бул. "Демокрация" от кръстовището с ул. "Рилска" до пешеходната пътека с бул. "Алеко Богориди" няма да доведе отсичане на дървета. Съветниците отбелязват, че тази част от платното не се използва от пешеходците, а за сигурността на гражданите, предлагат да бъде монтирано видеонаблюдение и осветление.

Съветниците предлагат още средства за изграждането на мотопарка да се осигурят от бюджета на Община Бургас за 2019 година по параграф ремонт и поддръжка.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).