В Китен стартира изпълнението на проект "Подкрепи една мечта"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:53 / 27.07.2020
868
В град Китен стартира изпълнението на проект "Подкрепи една мечта" - Насърчаване на социалното включване, чрез успешна личностна и професионална реализация, финансиран по програма "Еразъм+" на ЕС. В проектните дейности, които ще се проведат в периода 31 юли - 06 август, ще си партнират сдружение "Вокс Хумана 2020"- България и  "Asociatia Tinerilor cu Initiativa Civica"- Румъния.

Участници в проекта от българска и румънска страна са млади хора с неравностоен социален статус, които имат необходимост от придобиване на нови знания, умения и компетенции, свързани с повишаване на тяхната адаптивност и конкурентноспособност на пазара на труда.

Предвидените дейности имат за цел да се насърчи предприемаческото и креативното мислене, да се повиши информираността за методите и инструментите, които улесняват прехода между различните нива и видове учене, прехода към света на труда, както и прехода между различните видове заетост.

Основен фокус се поставя върху влиянието на реализираните дейности върху участващите

младежи в неравностойно социално-икономическо положение. Проектът ще предостави на участниците средства, форми и похвати за придобиването и развиването на ключови компетентности, включително основни умения: с цел насърчаване на пригодността за заетост, социално-образователното и личностното развитие, както и участието в гражданския и обществения живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).