Важна тема обсъждат в Царево

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:46 / 05.04.2024
1493
На 18 април в Царево ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за "Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“. Водещ партньор в разработването ѝ е Агенция "Пътна инфраструктура“ със сътрудничеството на Община Царево. Срещата се организира от Областен информационен център – Бургас във връзка с процедурата за кандидатстване за финансиране по Програма "Развитие на регионите“ 2021-2027.

Дискусията е от 13:45 ч. в лекционната зала на Народно читалище "Г. Кондолов - 1914“ в Царево.

АПИ участва в концепцията с предложение за основен ремонт на 58 км от второкласния път IІ-99 Царево - Малко Търново. Трасето е основна връзка между Царево и Малко Търново. По пътната артерия преминава основният трафик от Южното Черноморие към Република Турция. Успешното реализиране на проекта ще подобри транспортните връзки между населените места в региона, ще повиши безопасността на движение и ще повлияе положително за по-качествени условия за туризъм в района.

Освен инвестиции в пътна инфраструктура, в концепцията са включени и целенасочени мерки за облагородяване и развитие на туристически обекти.

До 20 април всички заинтересовани лица имат възможност да се запознаят с концепцията и да попълнят кратка онлайн анкета, чрез която да я подкрепят или да направят коментари или възражения. Получаването на широка обществена подкрепа е едно от задължителните условия концепцията да бъде одобрена за финансиране.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Голяма трагедия в Бургаско: 4-годишно момиченце се удави в басейн...
Извънредно: Запали се влак на гара Владимир Павлов!
Камен от касапницата на пътя за Созопол ще лежи в затвора
Градски изследователи правят експедиция в бургаския парк "Света Т...
Безплатни консултации за бъдещи и кърмещи майки в Бургас
Някое от тези момичета ще бъде новата "Кралица на Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).