Вижте какво предложиха бургаските таксиджии! Дали ще клекнат общинските съветници пред искането им?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:59 / 06.10.2017
3112
Бургаските таксиметрови водачи поискаха драстично намаляване на така наречения алтернативен данък за таксиметров превоз за 2018-а. За идната година те настояват той да варира в рамките на 500 - 550 лв. научи Burgas24.bg.

Според сдружението с нестопанска цел в обществена полза "Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България, намаляването на данъка от сегашните 660 лв. е необходимо, тъй като през изминаващата година той се е оказал непосилен за много шофьори от бранша в Бургас, които са се отказали да практикуват професията. "От 890 таксита за 2016 г. тази година останаха само 620. Това доведе до недостиг на този превоз особено през летния период. Също така друг фактор, който допринася за отлива на шофьори да практикуват тази професия е и,че услугата се предлага на цена под себестойност, а такава е дъмпингова", пишат до Общинския съвет таксиджиите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).