Вижте съставите, които очакваме да пристигнат за Фолклорния фестивал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:56 / 10.08.2016
1505
При голям интерес премина кампанията по набиране на заявления за участие в Международния фолклорен фестивал. Над 50 състава от 28 държави се опитаха да впечатлят подборната комисия, съставена от професионалисти в своята област.

Най-старият Международен фолклорен фестивал в България ще се проведе от 22 до 26 август. Участие вече са потвърдили състави от Испания, Сърбия, Унгария, Полша, Босна и Херцеговина и Украйна. Очаква се потвърждение и от състави от Косово, Судан, Палестина и Индия.

Традиционно при откриването на фестивала ще бъде връчена наградата за народно песенно и танцово творчество "Нестинарка", учредена от Община Бургас. Тя представлява статуетка, дело на скулптора Ненчо Русев, придружена от диплома. Тази година носител на наградата е Професионален фолклорен ансамбъл - "Добруджа" - Добрич, който ще бъде българския представител във фестивала.

В предстоящото издание на Международния фолклорен фестивал ще бъде продължена традицията от миналата година една от основните сцени да бъде пред Летния театър. На нея ще се изявяват групи от околността сред които автентични групи от Казанлък, Карнобат, Малко Търново, с. Светлина, а бургаските кукери ще участват в откриването на фестивала.

Фолклорните състави ще изнесат концерти и на няколко външни сцени на различни места в града: на пл. "Атанас Сиреков" (пред Община Бургас), пред Летния театър, открита сцена "Охлюва", сцената пред Дома на нефтохимика, пред Експозиционен център "Флора" и в комплекс "Меден рудник".

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
26.08.2016 Празнично шествие слага край на Фолклорния фестивал
24.08.2016 Отличиха участниците във Фолклорния фестивал
23.08.2016 Вижте какво предлага втората вечер на Фолклорния фестивал
22.08.2016 Вижте пъстрото дефиле на Международния фолклорен фестивал
18.08.2016 Кукери от “Долно Езерово" ще поведат шествието на МФФ
09.08.2016 Специално меню за мюсюлманите на Фолклорния фестивал
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).