Военноморска база Бургас чества 76 години от създаването си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:37 / 15.12.2020
846
Днес се навършват 76 години от създаването на Военноморска база Бургас, като денят е и празник на Пункт за базиране Бургас. Началото се полага със заповед № 434 от 27 ноември 1944 г. на командира на Морските войски за създаването на Военноморска база Бургас. Базата става достоен приемник на българския Беломорски флот. Първи командир е капитан - лейтенант Игнат Гишин, бивш командир на Морската дружина в Дедеагач. Младият морски офицер е оставил своето послание към идните поколения – и то е:

"Макар и с трудности, пътят на българските военни моряци продължава напред в бъдещето. Дерзайте за България!" Така се поставя началото на пътя за развитие на Военноморска база Бургас, на която сега Пункт за базиране Бургас е горд наследник.

Със заслужено удовлетворение посрещат празника екипажите на корабите, които представиха достойно Военноморските сили във всички планирани и проведени мероприятия, както и колегите им от бреговите формирования, осигуряващи цялостната им дейност.

Със заповед на командира на ВМС бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за безупречно изпълнение на функционалните задължения и постигнати отлични резултати.

Със своя заповед командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велков награди заслужили военнослужещи и цивилни служители и им пожела да бъдат все така моряци по дух и призвание и да продължават да носят в сърцата си най-съкровените ценности: чест, достойнство, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и всеотдайност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).