Все пак ще има Синя зона за паркиране - 1 лев за час в центъра

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:00 / 23.08.2010
2702
На днешното си заседание местните депутати приеха размера на таксите за синята зона в Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg. Така става възможна реализацията на още едно полезно предложение на Общинска администрация, което ще помогне за облекчаване на движението и паркирането в задръстената от автомобили централна градска част.

В крайна сметка живеещите в обхвата на синята зона граждани ще я ползват на преференциална цена от 3.60 лв. месечно с ДДС, 43.20 лв. с ДДС за цяла година.

Всички останали ще могат да паркират там срещу такса от 1 лев на час. Месечната такса за служебен абонамент - точно определено място, маркирано със съответния знак - е 200 лв. с ДДС.

Техническото изпълнение на синята зона и въвеждането й в експлоатация е възложено на Консорциум "Паркинг Плюс", в който си партнират швейцарска и бургаска фирма. Швейцарското участие е гаранция за качество, а бургаската фирма дава сигурността, че ще се реагира своевременно за отстраняването на възникнали проблеми.

До края на седмицата приключват дейностите по оборудване на Центъра за работа с клиенти и монтирането на улични апарати за таксуване.  Всеки момент с мобилните оператори ще бъдат подписани договори за обслужване на опцията СМС-паркиране.

След извършването на задължителните проби за проверка функционалността на системата, синята зона ще заработи реално на 1-ви септември.

За улеснение на гражданите Община Бургас изработи специален сайт, зареден с пълна информация за новата услуга. Той ще бъде активиран утре /24 август/, а адресът му е www.parking.burgas.bg. Достъпът до него ще е възможен и през www.burgas.bg.

В новия сайт са публикувани схеми за обхвата на синята зона, размер на таксите за ползването й, начините за таксуване, отговори на най-често задаваните въпроси и т.н. Чрез него гражданите могат да дават препоръки, въз основа на които да се извършват евентуални корекции.

Сайтът, както и самата синя зона, са създадени за удобство на хората. Общинска администрация е убедена, че това е полезно за града решение и е готова да работи за отстраняването на всички конфликтни точки в диалог с бургазлии.

До няколко дни в www.parking.burgas.bg ще бъде публикувана покана към всички живущи в обхвата на синята зона да се регистрират, за да ползват преференциалната такса. Там ще бъде обяснено кога и къде да отидат, какви документи да носят.


Виж коментарите (3)

Още по темата (86):
19.08.2022 Улесняват бургазлии с паркирането
04.05.2022 В "Лазур" настояват "Зелената" зона да функционира през цялата година
28.04.2022 Важно! "Зелената" зона в Бургас започва да работи след дни!
01.03.2022 В наш областен град няма да слагат скоби на луксозни автомобили
11.01.2022 Промени, касаещи шофьорите, предстои да бъдат въведени първо в София и
Бургас
01.10.2021 От днес без "Зелена" зона в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Бургаският филиал на НХА представи новата си магистърска програма...
Австрийски пенсионер пострада на паркинг в Бургас
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).