Wizz Air откри лятната си база в Бургас! Пътуваме до 15 дестинации!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (5)
15:51 / 10.06.2021
10979
Wizz Air откри лятната си база на Летище Бургас. Компанията ще обслужва от днес до средата на септември 15 дестинации в 8 държави. От тях 10 са нови маршрути, предаде репортер на Burgas24.bg.

С първия полет днес пристигнаха близо 130 пътници от Дортмунд. Те бяха посрещнати с воден салют, за тях имаше и специални изненади от Летище Бургас. Малко след пристигането им долетя и самолет от Лутън с близо 140 души на борда.  

Полети от Бургас ще има до  Донкастър, Ливърпул, Дортмунд, Айндховен, Киев, Познан, Гданск, Люблин, Ворослав и Тел Авив. Запазват се и 5 от досегашните дестинации - Лондон, Будапеща, Катовице, Виена и Варшава.

"Развълнувани сме днес да открием нашата трета база в България и първа в Бургас, като сме убедени, че който избере да пътува до българското Черноморие ще има едно наистина незабравимо лято. Днешната новина е и поредното доказателство за нашата дългосрочна отдаденост на българския пазар. Убедени сме, че това ново разширение на българската ни мрежа с 16 маршрута само от Бургас ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие на България и ще подкрепи ръста на туристическата индустрия. Нашият приятелски настроен екипаж очаква с нетърпение да посрещне пасажерите на борда на нашата модерна флотилия, докато нашите засилените мерки за безопасност ще осигурят възможно най-добрите условия за всички пътуващи", отбеляза Жужа Пос, главен маркетинг директор на Wizz Air.

"Надяваме се базата да се превърне в целогодишна. За това се изисква работа от страна на летище Бургас, Областна управа и Община. Днес ние показваме, че сме силен екип и силно се надявам скоро да се поздравим с целогодишна база и целогодишни дестинации, с които ще може нашите граждани да пътуват до много европейски летища", каза при откриването  директорът на Летище Бургас Георги Чипилски.

"Убедена съм, че Летище Бургас ще бъде една от най-натоварените дестинации", каза пред събралите се областният управител проф. Мария Нейкова.

Кметът на Бургас благодари на Wizz Air за смелата крачка  "Много Добре  помня какво казаха от Wizz Air - Бургас е регион с голям потенциал и от компанията ще работят за осъществяване и на зимни дестинации. Благодаря за първата – Виена. Приканвам ги и за следващи", каза от кметът на Бургас Димитър Николов, който благодари на Wizz Air за смелата крачка.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).