Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Wizz Air пуска полети от Бургас до един от най-красивите полски градове
Автор: Иван Сотиров 14:46 / 15.04.2021Коментари (0)2302
©
Wizz Air - най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и водещият авиопревозвач в България, днес обяви добавянето на 15-ата си дестинация от Бургас. Стартирайки от 13 юни 2021 г., най-новият маршрут на WIZZ от Бургас до Гданск ще се извършва 2 пъти седмично, в четвъртък и неделя, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивия полски град. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 48.99 лв.

Гданск е шестият по големина полски град, разположен на брега на Балтийско море. Това е едно от най-интересните места в Полша, но много туристи го пренебрегват в полза на Краков, Вроцлав и Варшава. Необходимо е обаче само едно посещение, за да се влюбите в Гданск. Причините са много – богатата култура и очарователни къщички, красивите гледки от брега на Балтийско море и плажовете, величествената река Молтава и вкусните местни морски дарове, уютните кафенета и талантливите улични музиканти. Градът предлага и разнообразие от забележителности, най-посещаваната от които е Музеят на Втората световна война, представящ подробно историята на събитията. Тук посетителите могат да видят истински танкове, бомби, оръжия, военен самолет, агитационни плакати и много артефакти – дори лулата на Йосиф Сталин.

Друг интересен факт за Гданск е, че фотографите го смятат за един от най-добрите европейски градове за посещение, тъй като има много локации за фантастични снимки. Една от особено популярните е фонтанът на Нептун. Тази 650-килограмова статуя е най-посещаваният паметник в Стария град на Гданск. С него са свързани много легенди, като най-интригуващата разказва, че бог Нептун бил възмутен от хора, които хвърляли монети във фонтана му, молейки се за богатство и финансов късмет. Той ударил водата толкова силно със своя тризъбец, че счупил монетите на златни листенца. Така се счита, че Гданск се сдобил със своя емблематичен алкохол Goldwasser ("златна вода“) – билков ликьор с малки златни частици.

Когато и да решат жителите на Бургас да летят до Гданск, с цени от 48.99 лв. сега е идеалният момент за резервация на wizzair.com. Wizz Air любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

Андраш Радо, старши мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, коментира: "Щастливи сме днес да добавим Гданск и да разширим нашата бургаска мрежа до 15 маршрута! Въпреки че в момента пътуванията са ограничени, нашият екип е посветен на развитието на присъствието ни в красивия Черноморски регион, като същевременно спазваме стриктно всички национални разпоредби за безопасност. Радваме се, че можем да предложим на нашите български клиенти нови възможности за приключения и поредната вълнуваща дестинация. Уверени сме, че супер ниските тарифи и страхотната мрежа от маршрути от Бургас на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор през най-силния сезон – летния. Нашите засилени мерки за безопасност и екипаж от професионалисти пък ще осигурят възможно най-добрите хигиенни условия на борда на една от най-зелените флотилии в Европа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: