За по-малко от месец втори мъж от Бургаско ще бъде предаден на италианските власти за извършено престъпление

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:20 / 14.04.2016
1084
Мъж от несебърското село Равда ще бъде предаден на италианските власти за организиране на престъпна група за кражби. Това е втори човек от групата, който ще бъде предаден на Италия.

Само в рамките на по-малко от месец втори мъж от бургаски регион ще бъде предаден на италианските власти за извършено престъпление. След Спас Куртев, за когото на 21.03.2016г. Апелативният съд в Бургас определи да остане в ареста до изпращането му в Италия, сега и Георги Маринов остава в ареста.

Това стана след като Апелативен съд -Бургас не уважи жабата на Маринов срещу Определение на Окръжния съд в града и го остави в ареста. Спрямо родения в Карнобат, но живущ в несебърското село Равда мъж, на 08.01.2016г. е издадена Европейска заповед за арест от властите в италианския град Ливорно, с цел провеждане на наказателно преследване.

В Италия, Маринов е обвинени за това, че е инициирал и организирал престъпна група, с цел извършване на престъпления против собствеността. На 28 октомври 2014 год. групата е извършила кражба на седем автомобила в гр.Ливорно и е продължила да действа на територията на Италия до ноември 2015 год., като Маринов е участвал в извършването на кражбата на колите, съхранявани на пристанището в италианския град, като се е погрижил същите да бъдат транспортирани във Франция и продадени там. За целта са били фалшифицирани книжни формуляри, чрез които колите да бъдат изнесени от страната.

Според прокурора от Апелативна прокуратура Бургас, издадената от италианския съд заповед за арест е законосъобразна. Маринов е обвинен за тежко умишлено престъпление, наказуемо с "лишаване от свобода". Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува възможност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и остави Маринов в ареста.

Определението на Апелативен съд -Бургас е окончателно.

Припомняме, че Спас Куртев, срещу когото на 08.01.2016 също има издадена Европейка заповед за арест от италианския град Ливорно за наказателно преследване за извършване на кражба на седем автомобила, както и за измамни действия, състоящи се в изготвянето на фалшиви книжни формуляри, необходими за транспортирането на автомобилите от пристанището в италианския град.

Той обаче не е обвинен в организиране на престъпна група, а в кражбата на колите. Куртев също бе оставен окончателно в ареста.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Обновиха стара сграда на ул. "Александровска"
Имате възможност да разгледате безплатно авиоекспозицията в Европ...
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).