Започна младежкият театрален фестивал "Бургаски изгреви"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:47 / 21.04.2015
960
В дните от днес до неделя бургаската публика ще може да се потопи в магията на театъра поднесена от 23 младежки театрални състава от цялата страна.

Празниците на младежкото сценично изкуство "Бургаски изгреви - Пролет` 2015" се провеждат за 11-та поредна година и събират таланти в различни възрастови групи. Традиционно събитието е под патронажа на Областния управител на област Бургас.

Фестивалът бе открит днес от заместник-областния управител Севдалина Турманова на сцената на Военен клуб - Бургас. Там бургазлии и гости на града ще могат да гледат постановки, мюзикъли, оперети, вариете, шоу-спектакъл. Съпътстващата програма на събитието предлага още концерт по случай 80 г. от рождението на маестро Константин Ташев, изложба от театрални афиши и вещи на композитора, карнавално шествие, уличен театър.

Най-добре представилите се театрални състави в конкурсната програма ще бъдат отличени от жури, включващо утвърдени артисти, режисьори, хореографи, музиканти и ръководители на театрални формации. Наградите ще бъдат връчени в последния ден на фестивала, 26 април 2015 година.
"Бургаски изгреви" е най-големия детски и младежки театрален фестивал в България, който дава възможност на децата и младежите да се запознаят отблизо с театралното изкуство и с постиженията на своите връстници. Събитието се провежда от Сдружение Арт център "Компас" под егидата на Областния управител, със съдействието на Община Бургас, РИО на МОН и Военен клуб - Бургас.

"Областна администрация Бургас винаги е подкрепяла и ще подкрепя инициативи, които изграждат културния облик на региона и заедно с това дават възможност на младите за изява. Надявам се повече хора да посетят събитията в програмата и да усетят тази прекрасна атмосфера и енергия."- коментира Севдалина Турманова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
30.04.2014 Приключи младежкият театрален фестивал "Бургаски изгреви"
22.04.2014 Бургас става театрална столица на младежкия любителски театър
25.04.2013 Днес е вторият ден на "Бургаски изгреви"
24.04.2013 Откриха "Бургаски изгреви"
24.08.2011 Прояви за фестивала "Бургаски изгреви"
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).