Започва ремонт на спортните зали в Бургас заради наводненията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:06 / 17.03.2015
646
Започва ремонт на спортните зали в Бургас заради наводненията. Това каза Живко Иванов, управител на Общинско предприятие "Спортни имоти".

"Направихме пълни огледи на всички спортни съоръжения, за да видим какви са щетите от тези обилни дъждове. Материалната база е доста стара и бяха констатирани доста щети от това наводнение", каза още Иванов.

Той каза, че щетите не касаят само спортните зали, а има повреди и на острова и Морското казино. Средствата за възстановяване на тези щети ще бъдат държавни, не общински. Затова и от Общината са пуснали публична покана, за да бъде избран изпълнител на тези ремонти.

"Повечето от тези ремонти касаят покривите на залите, това са течове, имаше силни ветрове. Повечето сгради са метални конструкции, като зала "Младост", зала "Никола Станчев", обясни Иванов и добави, че от ветровете част от горния пласт ламарина се е откъснал, в следствие на което залите са прокапали и е имало наводнение. Най-лошо е състоянието на зала Младост, стойността на ремонта ще бъде над 100 000 лв. Но това е и най-старата зала, която не е търпяла сериозни ремонти", напомня Иванов.

Щетите в зала "Бойчо Брънзов", която през изминалата година е била санирана по програма Енергийна ефективност, са значително по-малко, съобщава радио "Фокус".

"Сега ще направим частично и ремонт на покрива и се надявам да нямаме повече проблеми с тази зала", каза Иванов.

Той допълни, че в следващите 15 дни ще бъдат избрани фирми, които да извършат тези ремонти и в следващия един месец се очаква ремонтите да бъдат завършени.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).