"Зеленият телефон" на РИОСВ прегря от сигнали за мръсен въздух! Вижте какво отговориха от там!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:12 / 09.03.2018
3553
Десетки сигнали са получени снощи на "зеления телефон" на Регионалната инспекция по околна среда и води за неприятна миризма във въздуха в града. От РИОСВ информираха, че  от 23.30 до 01:00 часа граждани са звънели, за да съобщят за задушлива миризма на ароматни въглеводороди от комплексите "Славейков“, "Изгрев“, "Лазур“, "Братя Миладинови“ и квартал "Ветрен“.

От РИОСВ-Бургас са извършили проверка на всички автоматични измервателни станции за контрол качеството на въздуха – Автоматична измервателна станция (АИС) "Долно Езерово“, АИС "Меден рудник“, ДОАС-РИОСВ.  Установено е, че няма регистрирани превишения на праговите стойности на нормите на контролираните замърсители в атмосферния въздух.

В ежедневния рапорт на оператора "Лукойл Нефтохим Бургас“АД до РИОСВ-Бургас е докладвано, че дружеството не е в експлоатация от 1 март 2018 г., поради капитален ремонт. Започнати са извънредни проверки на единната противоаварийна служба, при което не са констатирани миризми. Забранени са всички дренирания на апарати и оборудване към въздушна и водна среда. Прекратени са всички  технологични дейности с потенциален риск от емисии на въглеводороди.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).