Жителите на "Лозово" и "Долно Езерово" блокираха един от изходите на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:34 / 03.09.2023
1422
Протестиращите разпънаха плакати с надписи "Искаме чист въздух“, "Писна ни от кал и прах“ , "Искам нови улици“, "Без прахоляк“, "Стоп на корупцията, на беззаконието, на бездействието“, "Писна ни от лъжи“, "Няма да търпим подигравки“.

Жителите на кварталите "Лозово" и "Долно Езерово" блокираха един от изходите на Бургас.

С протеста си те изразиха недоволството си от работата кмета Димитър Николов и общинската администрация и отказват да търпят повече ужасното състояние на пътя, който води към домовете им.

Що се отнася до хората от "Лозово" и "Долно Езерово" те поискаха обяснение, защо улиците в квартала им стоят разкопани толкова дълго време. Стоят разкопани дори и тези улица където ВиК е приключила работата си.

Протестиращите не приеха опита на кмета Димитър Николов да прехвърли вината за безобразното състояние на пътищата на правителството, Народното събрание и Областна администрация и директно го обвиниха в бездействие за техните проблеми в продължение на 16 години.

Нещо повече, Димитър Николов беше бурно освиркан от бургазлии.

Участниците в протеста поканиха за разговор и народния представител Константин Бачийски.

Въпреки че не е част от местната и изпълнителната власт той изслуша всички становища, искания и пое отговорността да съдейства за решаване на случая.

Бачийски коментира, че не е съгласен с начина на управление на Бургас. И затова, че Община Бургас не се грижи добре за съставните си селища и квартали.

"Въпреки, че към момента съм част само от законодателната власт присъствам на протеста, за да чуя и реша проблемите на хората, защото това е мотивът ми да се занимавам с политика.“ – заяви Бачийски.

Бачийски моментално потърси за съдействие областния управител Пламен Янев. От своя страна областния управител покани протестиращите от Лозово и Долно Езерово да излъчат свои представители и да се срещнат с него в сградата на Областна администрация Бургас.

"Ще съдействам на жителите на Лозово и Долно Езерово. За мен е несправедливо, че кметът Димитър Николов и Община Бургас пренебрегват хората от кварталите и техните задълбочаващи се проблеми. Явно Николов отдавна е забравил, че е служител на всички бургазлии, а не само на определен кръг от хора. И това ще му бъде припомнено в края на октомври – коментира Константин Бачийски.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).