Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от боядисване на екзотични яйца до близка среща с обитателите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
21:22 / 01.05.2024
1684
Бургаският зоопарк ще раздаде великденски яйца на част от обитателите си. Предвидено е това да стане на Възкресение Христово - в неделя по обяд. В присъствието на посетителите гледачите ще раздадат на животните нормирано количество великденски яйца, което е част от празничната програма на зоологическата градина в дните от 1 до 6 май.

Посетителите могат да разгледат най-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България, съобщават от зоопарка. Експозицията е постоянна и има стойност на учебно помагало. Чрез нея всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове. Едни от най-атрактивните са тези на австралийския щраус ему, тинаму, африкански бухал, коронован жерав, папагал ара и много други.

На Велика събота (4 май) сутринта, ще бъде спазена традицията като бъдат боядисани яйца на екзотични птици. Посетителите ще могат да видят отблизо и да се запознаят с тънкостите на обагрянето на различните по размер и специфика яйца. Едно от най-атрактивните е това на африканския щраус, тъй като боядисването му е истинско предизвикателство.

През празничните дни ще работят и всички контактни зони. Те са три на брой - капибари, комбинирана зона – алпаки, мини холандски кози, зайци, костенурки и виетнамски мини прасенца. В специално обособените места посетителите могат да общуват, да се снимат и да нахранят от ръка различни животни, които са свободно пуснати.

В различните зони са подбрани животни, които са социални, дружелюбни, не са опасни и дори най-малките от гостите могат да се запознаят отблизо с тях.

Контактните зони са особено интересни и за най-малките, които искат да научат повече за животинския свят.

Работното време на зоопарка е от 08:00 до 20:00 ч. всеки ден, припомня БНТ.

Виж коментарите (1)

Още по темата (168):
13.05.2024 Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великденските
празници
11.05.2024 Светла събота е! Ето какво не трябва да се прави днес
08.05.2024 Светла Сряда е! 
07.05.2024 МВР отчете сериозен спад на тежките ПТП по Великден
07.05.2024 Как да си приготвим дяволски яйца с останалите от Великден
07.05.2024 Проф. Донка Байкова: 100 грама класически български козунак е 350 калории
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас е лидер по този показател в имотния пазар
Как образованието в Бургас настигна Виена?
Ще има ли дами по монокини това лято на бургаския плаж?
Скъпо ли ви се струва? Наливна бира за 5 лева, фрапе – 4,50 по мо...
Временно ограничение на движението от днес на ул. "Индустриална"
Бургаски полицаи откриха доста дрога апартамент в "Славейков"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).