Абитуриентка, участвала в "Гласът на България", с огромно постижение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:19 / 24.05.2023
496
Варненската абитуриентка Мойра Янкова е единствената българка, приета в специалност "Оперно пеене“ във Виенската консерватория. Това стана ясно от Фейсбук страницата на "Граждани на квартала", видя Varna24.bg. Ето какво още пишат от там:

Нейната вдъхновяваща история за талант, устременост и много труд е пример как мечтите се сбъдват. Мойра желае да учи в Консерваторията още от осми клас. Години наред тя се подготвя и вече има доста сценични успехи.

Мойра стига до дуелите в "Гласът на България“, а от 2019 г. е гост-солист във Варненската опера. Тя участва в мюзикъли, с които трупата се представя както в морската столица, така и в цяла България. За виенската Консерватория варненката е избрана от над 130 кандидати, които са се борили за едва 7 места.

Животът на певица и ученичка е труден за балансиране. Мойра разказа пред репортер на "Граждани на квартала“ как е трябвало да учи за тестове и контролни минути преди началото на някои от спектаклите. Тя си спомня подобен случай в НДК, когато облечена като хиена за мюзикъла "Цар Лъв“, вместо да мисли за своето представяне пред зрителите, се е подготвяла за изпит.

Мойра доказва, че с желание и постоянство всичко се постига. Макар често да отсъства от училище заради сценичните си изяви, тази година тя завършва с пълен отличен и медал. Талантливата абитуриентка е възпитаничка на ЧПГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери“ с профил информационни технологии.

Учителите и съучениците на Мойра я подкрепят и дори целият клас е присъствал на един от мюзикълите, в които тя участва.

Днес младата варненка завършва важен етап от своя живот. С надежда и оптимизъм тя гледа към бъдещето. Мечтае за големите оперни сцени, а също да има щастливо и здраво семейство по примера на родители си.

Скромна, талантлива и умна – една абитуриентка от випуск 2022/2023 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Седалките в колата ви са магнит за петна – ето как да ги отстрани...
Тези храни могат да ви помогнат да спите по-добре
Ергенът Евгени прекара Великден с баба си
Как можете бързо да охладите бира?
Тук е отсядал Васил Левски, а манастирът е най-големият сред 14-т...
Как да си приготвим дяволски яйца с останалите от Великден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).