Алек Алексиев: Станах свидетел на много раздели

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
11:48 / 17.10.2022
596
Усетих, че мога да бъда физически полезен на хора, които бягат от смъртта. "Това са хора, чиито домове се бомбандират, хора, които губят близки и семейства. Малкото, което мога да направя е да мъкна, нося и да карам. Много хора го правеха, много хора бяха емпатични в началото. Сега има някакъв спад. Българите сме доказали, че може да бъдем обединени, когато се налага". Това коментира в ефира на "Добро утро, България" на Радио "Фокус" актьорът и продуцент Алек Алексиев, който се занимава с доброволческа дейност от години, една от последните му такива е свързана с помощ на украински семейства.

"5-6 пъти ходих в Украйна и видях един обединен и силен народ, може би всичко това да е заради войната, но видях свободни и сплотени хора, европейци. Те искат да развиват страната си. Станах свидетел на много раздели, мъже, които прегръщаха и оставяха жените си, които се качваха в буса. Много силни жени са украинките", коментира той.

Алек Алексиев е номиниран за "Будител на 2022 година". На въпрос какво е в днешно време да си будител, актьорът отговори, че той себе си не възприема за такъв, но според него има будители. "Благодарение на тези будители аз съм избрал да остана в България. Няколко имена на хора ще кажа, които ме вдъхновяват - Траян Траянов, който е изпълнителен директор на фондация "Заедно в час", Кремена Кунева, председател на фондация "За Доброто" и вече част от Народното събрание, Васил Терзиев, един от създателите на "Телерик". Цитирам тези три имена. Хората могат да прочетат за тях и тяхната дейност, за да видят колко много допринасят за обществото", изтъкна актьорът.

Във връзка с нестабилната политическата обстановка в страната, Алексиев заяви, че са важни малките стъпки. "Проблемът е, че много малко хора гласуват, а тези които го правят не е на база информиран избор. Хората биват подвеждани, защото има голяма пропаганда.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Миро ухажва Гала: Красива си толкова, колкото и преди 20 години
Шеф Токев пише мемоари за пиянските изцепки
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens
Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден
Били Айлиш: Винаги съм била влюбена в момичета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).