Башар Рахал прави филм за момче без ръце

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:16 / 26.03.2024
1006
Драматичен филм за момче без ръце прави Башар Рахал, който е продуцент на лентата. Идеята на сценария е също негова и е по действителен случай. Режисьор е Ники Илиев.

"Имаме нужда от повече качествени филми", категоричен е Рахал за новия си проект, наречен "Без крила".

Филмът разказва историята на Михаил Христов - момче, което след инцидент остава без ръце. Историята е за това, как младият мъж успява да се вдигне на крака само със силата на волята си и упоритостта си. След много перипетии Михаил успява отново да се върне в света, да започне да общува с връстниците си и да спечели уважението им. Започва да тренира усилено и успява да се пребори с живота и да постави рекорди по лека атлетика.

"Това е една много истинска история за един от най-добрите български параолимпийци", сподели режисьорът Ники Илиев. "Част от филма е заснета в Дубай на параолимпийските игри през миналата година", добавя още той.

Преди няколко години Михаил Христов наистина спечели бронзов медал на същото това състезание в Дубай. Миналата пролет българският екип е пътувал с него до столицата на емирствата и е заснел състезанието, града, както и други параолимпийци.

"Това е един специален проект за мен", написа прочувствено Башар и допълни: "Една силна история от живота на Михаил Христов. Това е една моя идея, в която Ники Илиев повярва, а също и комисията от НФЦ, на които благодаря от сърце. Мисля си, че се получи един смислен филм. А в днешно време имаме нужда точно от такива".

Освен Башар Рахал в лентата участва още и Наум Шопов.

"Михаил Христов вече не участва в параолимпийски игри, а се занимава с правенето на протези. Има свой патент за производството им", каза Ники Илиев и добави: "Също така е и мотивационен лектор и помага на други хора в неговото положение".

Друга част от историята на героя проследява колко дълго време му отнема да приеме себе си. Лявата му протеза например е излишна, но той не иска хората да виждат, че няма ръка. Щастливият край е, че той постепенно приема себе си и започва да дава пример на други хора.

Лентата ще се появи през ноември, пише "България Днес".

Виж коментарите (0)

Още по темата (5293):
13.05.2024 Цеца Величкович няколко пъти отрязала Мария
13.05.2024 Любовта им пламва след тежка катастрофа, при която той губи ръката си
13.05.2024 Изпълнителят на "Не съм избягал" чукна 58
13.05.2024 София Вергара: Не исках да бъда стара майка, готова съм да съм баба
13.05.2024 Почина известна холивудска актриса, играла в култов филм
13.05.2024 Пребиха световноизвестен актьор в Ню Йорк
Още новини от Любопитни новини:
Изнудват с клип бивш министър, той се пошегува: Ставам вече порно...
Двойката, сочена за фаворит напусна "Един за друг"
Легендарните кръчми: Pizzeria da Michele - пицарията с най-добрат...
Кинокритикът Димитър Дринов разказа кои заглавия навършват кръгла...
Рафи издаде нещо интересно за финала на "Капките"
Асен Блатечки разкри къде е бил на Великден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).