Безалкохолната бира също може да ви лиши от шофьорска книжка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:12 / 21.03.2023
541
Принципно безалкохолната бира е направена основно за водачи на МПС, но както сочат последни проучвания по темата, пиенето на такова пиво и шофирането след това, могат да доведат до отнемане на свидетелството за правоуправление.

Това е особено актуално след като ЕС настоява за нулеви промили в кръвта при шофиране. А изследванията показват, че след изпиване на две бутилки безалкохолна бира в кръвта ще има около 0.04 промила, пише automedia. investor.bg.

Това е така, защото и безалкохолното пиво съдържа 0.5% алкохол. Той естествено е свръхминимално количество, но ако преди това сте приели лекарства, съдържащи алкохол, или сте яли плодове с признаци на ферментация, например и след това сте пили безалкохолна бира, може да се появи ефектът на интоксикация.

Ако ви спре КАТ, дрегерът ще отчете наличие на алкохол в кръвта. Специалистите препоръчват за имате предвид тези факти и ако все пак решите да изпиете бутилка безалкохолна бира, то тя да е само една и да изчакате 30-ина минути и едва тогава да шофирате. След две или повече безалкохолни бири можете да тръгнете на път с кола едва след 2 часа, не по-рано.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).