Безопасността на автомобила се крие в качествени авточасти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:21 / 31.01.2023
509
Много често водачите на автомобили предпочитат да използват доста по-евтини авточасти, обръщайки само внимание на по-изгодната цена. Не се замислят за влошаването на безопасността при управление и пътуване с подобно превозно средство. От онлайн магазин Automotozone ще се опитат да разяснят предимствата от употребата на новите и качествени оригинални резервни части.

Кои авточасти са качествени и кои не?

На пазара основно се предлагат оригинални (качествени) и неоригинални (нискокачествени) авточасти. Първите са тези, които производителят, чрез собствени мощности или наети от партньори, създава и предлага на пазара, като резервни. Използват се за производството на съответното превозно средство, а останалата част се пуска на пазара под марката на самия разработчик. От Automotozone са на мнение, че понякога партньорите на автомобилната компания пускат свои, с идентично високо качество, продукти, но под собствен бранд. Разликата е само, че последните са по-евтини.

Неоригиналните авточасти са тези, които се произвеждат от странични фирми, нямащи разрешение на автомобилната компания да произвеждат и предлагат тези компоненти. Въпреки това, те го правят, като купуват оригинален компонент, разглобяват го на отделните му части и правят тяхна имитация. За да са по-евтини, за изготвянето им се използват нискокачествени метални и други сплави, за да са идентични на оригиналните. С това те се износват по-бързо и представляват заплаха за състоянието на превозното средство.

Защо безопасността на автомобила е по-голяма с качествени авточасти?

Според сайта Automotozone, използването на оригинални части е за предпочитане, когато отговарят за безопасността на пътниците и водача по време на път. Такива са спирачните дискове, накладките, компонентите по окачването и други. Повредата или бързото им износване може да ви остави без спирачки, да направи колата неустойчива на пътя и да се наруши сцеплението на гумите с асфалта.

Предимствата от употребата им са:

- предоставената гаранция от производителя – изключва се наличието на производствен дефект

- използването на специални сплави – за да са максимално добри, надеждни и устойчиви на износване, използваната за производството на автокомпонентите метална или друга сплав е специално подбрана

- провеждането на различни тестове – преди пускането на пазара, всички автомобилни компоненти преминават предварителни лабораторни тестове, които доказват тяхната съвместимост и дълготрайност

- изгодни промоции – работещите онлайн магазини с оторизираните за страната дилъри получават преференциални условия, което им позволява да предлагат примамливи оферти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).