Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Детски обувки – какво да имаме предвид, когато ги купуваме?
Автор: Екип Burgas24.bg 16:17 / 13.09.2021Коментари (0)847
©
Появата на дете в семейството носи промени, които може да не сте предвидили. Една от тях е начинът, по който гледаме на обувките. В търсене на информация за качеството на детските обувки и спецификите, с които трябва да се съобразим при купуването им, разбираме, че стъпалото е една сложна система, която има нужда от грижа. От нея зависи здравето на детето занапред.

Можете ли да се ориентирате сред изобилието от детски обувки?

В самото начало бебето няма нужда от обувки. През първите месеци от живота му те играят по-скоро декоративна роля. С първите стъпки обаче ситуацията се променя. Време е да се погрижите за новия елемент в гардероба му – детските обувки. Какви да бъдат те?

Изобилието на модели на пазара е голямо и това може да ви обърка. Не се подлъгвайте обаче да купувате обувки, които не са практични и безопасни, само защото са красиви. Овладейте вълнението си и мислете прагматично.

Един от най-лесните начини да се ориентирате в купуването на детски обувки е като пробвате на крачето на детето сандали. Нека ви разкрием защо!

Основни критерии при купуване на сандали

Сандалите за момчета и момичета позволяват да получите по-пълна представа за начина, по който стъпалото на детето стои в обувката. Те са отворени и може да прецените без колебание дали са налице основните критерии. А именно:

Внимателно определете размера на обувката

Детските обувки трябва да бъдат малко по-големи от размера на стъпалото на детето ви. Препоръчителният запас е от половин до един сантиметър. По този начин не се ограничава движението на пръстите и те не са притиснати.

Когато ви даваме съвет да купувате по-големи сандали, не ни разбирайте погрешно. Твърде голямата обувка също не е решение. Тя повишава риска от препъвания и може да стане предпоставка за формиране на неправилна походка.

Обърнете внимание на предната част на сандала

Ако търсите качествена лятна обувка, например сандали за момчета, които нямат умора на площадката, тя трябва да бъде с широка предна част. Детското стъпало е по-различно от това на възрастния човек. Широкият връх на обувката е важен за правилното развитие на ставите, костите и мускулите. Освен това ортопедите препоръчват сандалите да бъдат максимално затворени в предната си част. По този начин пръстите са предпазени от травми и се намалява вероятността пясък и камъни да влязат в обувката.

А сега погледнете задната част

Погри
©
жихме се за пръстите, време е да се уверите, че петата също е защитена. Основен критерий при избора на детски обувки е задната част да е твърда. По този начин се осигурява по-добра фиксация на глезена и стъпалото.

От какъв материал е обувката?

Когато става дума за деца, за предпочитане са обувките от естествена кожа и текстил. Те имат свойството да приемат формата на детското стъпало и осигуряват неповторим комфорт.

Накрая погледнете подметката

В идеалния случай тя трябва да е релефна и да предпазва от подхлъзване. Гъвкавостта ѝ е определяща за плавното стъпване от пета към пръсти. Ако избирате на детето чехли - https://www.obuvki.bg/detski/momcheta/chehli-i-sandali/chehli.html, уверете се, че подметката им е средно гъвкава. Тя трябва да се извива, но не прекалено.

Защо да предпочетем детски ортопедични обувки?

Съвременният пазар отдавна се е ориентирал към производството на обувки, които са съобразени със спецификите на детското развитие. Бъдете обаче внимателни! Моделите с ортопедичен ефект са за предпочитане, тъй като стимулират правилното формиране на стъпалата и служат като профилактика срещу плоскостъпие.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: